Kanada öğrenci vizeleri sadece Kanada’da,yerel idareler ve Kanada eğitim bakanlığınca yetkilendirilmiş ve yabancı öğrenci kaydetme izni olan eğitim kurumlarına kayıt olarak alınabilir.Kendi ülkenizdeki öğrenci,çalışan vs statünüzün bir önemi yoktur.Kanada’daki ilkokul,lise,üniversite ve VisaEdu tarafından listelenen özel ingilizce kursları bu konuda yetkili eğitim kurumlarıdır.

VisaEdu sitesinde yayımlanan üniversite ya da Kanada dil kurslarına VisaEdu sisteminden online  ya da VisaEdu yetkili acentelerini şahsen ziyaret ederek kurs kayıt işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Kanada dil kursu kaydı için hazırlamanız gereken evrak listesi

  • En az 6 ay geçerli pasaport.1 yıllık almanızı tavsiye ediyoruz.
  • VisaEdu sisteminde yeralan kurslardan,kayıt olmak istediğiniz okulun başvuru formu.VisaEdu okul açıklamalarının altında bu formlar için download linki bulunmaktadır.
  • İngilizce kursu ya da okul kayıt ücreti.Kayıt ücretleri her okul için farklıdır ancak VisaEdu sistemindeki okulların kayıt ücretleri genelde 300 CAD kadardır.
  • Son üç aylık banka hesap dökümü ingilizce tercümesi ve en son bakiyeniz en az 10.000 CAD olacak şekilde düzenlenmiş olmalıdır.Banka hesap dökümün aynı zamanda vize başvurunuz sırasında da kullanılacaktır.
  • Turist vizeleri için bu tutar 150 CAD dır.
  • Kanada’da akredite, VisaEdu sisteminde yeralan eğitim kurumlarından birtanesinden kayıt kabul belgesi

Kanada Öğrenci Vizesi Başvuru Prosedürü;

Yukarıda belirtilen kurs kayıt işlemlerinizi gerçekleştirdikten sonra VisaEdu sisteminde yeralan yetkili acentelerden ya da direkt internet üzerinden aşağıda belirtilen linklerden vize başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Kanada için öğrenci vizesine başvurular online olarak yapılmaktadır. Kanada online vize başvuru formunu bu linkten doldurabilirsiniz.Vize başvuruları 5 iş günü içerisinde işleme alınmaktadır.Sonuçlar ise 10 işgünü içerisinde belli olur.Vize başvurulanızı ise,visa status linkinden kontrol edebilirsiniz.

Kanada öğrenci vizesi başvurularında herhangibir yaş,cinsiyet,eğitim durumu vs gibi farklılıklar yoktur.İsteyen herkes Kanada’da eğitim almak için vizeye başvurabilir.Yani kanada öğrenci vizesi almak için kendi ülkenizde öğrenci olmak zorunda değilsiniz.Önemli Kanada’da bir eğitim programına katılmış olmanızdır.

Online başvurunuzda upload etmeniz gereken evraklar, yetkili tercüme bürolarından onaylı tercümeler olmalıdırlar;

  • En az 6 ay geçerli pasaport.1 yıllık almanızı tavsiye ediyoruz.
  • 4 Adet biometrik fotoğraf
  • Öğrenci vizesi için 125 CAD çok girişli vize harcı.Online olarak vize başvuru formunu dolduruken ödenmektedir.
  • Turist vizeleri için bu tutar 150 CAD dır.Online olarak vize başvuru formunu doldururken ödenmektedir.
  • Kanada’da akredite, VisaEdu sisteminde yeralan eğitim kurumlarından birtanesinden kayıt kabul belgesi
  • Erkek adaylar için askerlik terhis,tezkere belgesi ingilizce tercümesi
  • Şu anki statütünüze ilişkin belgeler.

-Öğrenciler için; Kayıtlı bulunduğunuz okuldan alınmış,ingilizce tercüme edilmiş öğrenci belgesi.

-Çalışanlar için;İşyerinizden alınmış  ve işyeri antetli kağıdına basılmış bir iş tanımı yazısı.Referans yazısı formatını VisaEdu sisteminden download edebilirsiniz.

-SSK işe giriş bildirgesi.E-devletten download edilebilir.

-Size referans yazısını veren kişinin imza sirküleri

-İşyeri ticaret sicil gazetesi

-İşyerinizin vergi levhası fotokopisi

Be the change that you wish to see in the world

13 YORUMLAR

  1. Elbette gerekiyor sadece kanada değil hangi ülkeye vize başvurusu yaparsan yap online fotoğraf upload etmek şart.

  2. hayır olamaz,kanada online vize başvurusu için öektireceğin resimde yüzün net görünmeli
    ayrıca pasaprtunun geçerlilik süresinin altı aydan kısa olmaması gerekiyor

  3. kanada öğrenci vizesi için online başvuru formunu nerden doldurabilirim bilgisi olan var mı
    bir de sadece online mı başvuru yapılıyor kanada öğrenci vizesi için yüzyüze görüşmeye gitmeye gerek var mı

  4. evet online vize formu doldurmak yeterli bir de evraklarını başvurunla birlikte upload ediyorsun sisteme ama unutma sakın bütün evrakların noter tasdikli tercümeleri ve orjinalleri olsun hepsini yüklemen gerekiyor sisteme

  5. tamamdır kanada öğrenci vizesi başvuru evrak listesi de heralde
    pasaport
    fotograf
    mali yeterlilik belgeleri
    okul ya da iş durumu
    askerlik tcil terhis belgesi

    genel olarak bunlar sanırım bir de varsa sponsor onun iş durumuyla ilgili mektup değil mi

  6. mali evrak listesine dikkat et
    1_İşyeri sicil gazetesi
    2_İşyeri vergi levhası fotokopisi
    3_işyerinden ingilizce öğrenmek için gittiğine ve geri döndüğünde işe devam edeceğine dair belge

    sen çalışmıyorsan ve sana sponsor olan birisi varsa yukarıdaki evraklar ona ait olacak demektir.orjinali ve yeminli tercümesi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.