SCHENGEN VİZESİ

Schengen vize başvuruları VisaEdu yetkili acenteleri aracılığıyla,schengen vize başvuru merkezlerine evrak teslim ederek yapılmaktadır.
Schengen vizesi kısaca aşağıdaki 26 ülkede serbest dolaşım ve kalma hakkı veren genel bir vizedir.Aşağıdaki ülkelerden herhangibirisine başvurarak Schengen vizesini alabilir ve diğer ülkere gidebilirsiniz.İlk girişiniz de diğer ülkelere olabilir vizeyi hangi ülkeden aldığınız farketmez.Schengen vizesi 3 ay ya da 3 aydan kısa süreli verilir ancak Malta başvuran öğrencilerin eğitim sürelerine göre genelde nisbeten daha uzun süreli vize vermektedir.Ve aldığınız vizeyle bütün Schengen ülkelerini seyahat edebilirsiniz.Fakat eğitim sürenizce kayıtlı olduğunuz okula devam zorunluluğunuz vardır,tatil günlerinde dilediğiniz gibi seyahat edebilirsiniz.
Schengen vizesi 1 giriş 2 giriş ya da Multi giriş şeklinde verilir.
Schengen vizesi 90 Eurodur.
Malta öğrenci vizesi genelde 7-10 işgünü içerisinde çıkmaktadır.Vize adayı 25 yaşın altında öğrenci ise E-Devlet SGK işlemlerinden sigorta girişinin hiç yapılmadığını yani çalışmadığını belgeleyerek vize ücretinden muaf olur.
Schengen  Üyesi Ülkeler:

  • Belçika
  • Avusturya
  • Çek Cumhuriyeti
  • Danimarka
  • Estonya
  • Finlandiya
  • Fransa
  • Almanya
  • Yunanistan
  • Macaristan
  • İzlanda
  • İtalya
  • Letonya
  • Litvanya
  • Lüksemburg
  • Malta
  • Hollanda
  • Norveç
  • Polonya
  • Portekiz
  • Slovakya
  • Slovenya
  • İspanya
  • İsveç
  • İsviçre
  • Lihtenştayn

 
 SUNULMASI GEREKEN VİZE BAŞVURU EVRAKLARI

  •  En az 6 ay geçerli pasaport
  • Varsa Eski pasaportlarınızdaki vize fotokopileri
  •  Kimlik Fotokopisi
  •  Nüfus Kayıt örneği, E-Devletten alınabilir.
  • Üniversite öğrencisi olmayan  erkek adaylar için askerlik terhis ya da tecil belgesi.
  •  Evli İseniz eş ve çocuklarınızın  kimlik ve pasaport fotokopileri
  •  18 Yaş altı başvuru sahipleri ebeveynlerinden NOTER onaylı Muvafakatname
  •  Son 15 gün içinde alınmış Noter Onayli sponsor yazısı.Anne,Baba,İşveren ya da masraflarınızı karşılayacak olan herkimse.(İngilizce tercümesi tercih edilir ve tercüme bürosu kaşe ve imzası yeterlidir. (Sponsorluk yazısının arkasında mutlaka sponsorun kimlik fotokopisi bulunmalıdır)
  •  Üniversite Öğrencileri için, Barkodlu 4A Hizmet Dökümü(SGK’dan temin edilebilir)
  •  Kendininz ve  sponsorunuz ya da aileniz adına olan Tapu, Araç Ruhsatlarının ve Kira Sözleşmelerinin ingilizce tercüme fotokotpileri
  •  Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası.Herhangibir seyahat sigortası olabilir seyahatinizden 2 gün önceden başlaması ve seyahatinizin tamamını kapsaması tavsiye edilir.
  • Size ve Anne ya da Babanıza ait tüm banka hesaplarına ait son 3 aylık hesap dökümü ve işlenmiş hesap cüzdanları ( Bankadan alınan belgelerinin tarihi vize randevu tarihinden    14 günden eski olmamalıdır.Ayrıca en son bakiyenize ait şubeden tasdik yazısı.Yani basitçe şubemizde XXX amount parası vardır gibi.

EĞİTİM BELGELERİ;

  • Öğrenciler için;Öğrenci belgesi ve not transkripti tercümeleri gereklidir.
  • Mezunlar için diploma asılları ve ingilizce tercümeleri.
  • Katıldığıınız sertifika diplomalar,katılım belgeleri yurtiçi ya da yurtdışından olabilir online belgeler de olabilir.

Çalışanlar;

  • İşverenden onaylı ve seyahatinizi acıklayan mektup.Visa Yurtdışı Eğitim tarafından uygun formatta hazırlanıp size verilecektir.
  • İşe Giriş Bildirgesi
  • Son 3 aylık Maaş Bordrosu
  •  Şirket evraklarınız; Ticaret sicil gazetesi, Imza sirküleri, Vergi levhası, varsa Ticaret odası belgesi fotokopileri.
  •  Kişiye ait SGK’dan alınmış, imzali 4A Hizmet  Dokumu

İşyeri Sahipleri;

  • İşyerinizin vergi levhası fotokopisi
  • İmza sirküleriniz
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi, (kuruluş gazetesi) .
  • Esnaflar odası Ticaret odası kayıt belgesi.
  • İşyeri Faaliyet Belgesi
  • 4A Hizmet  Dökümü.

Sponsurunuz  anne babanız emekli ise;

  • SGK’dan maaş yazısı ve maaş hesaplarının son 3 aylık hesap dökümü
  • SGK’dan ya da E-Devletten alınmış Emeklilik Yazisi
  • SGK’dan alınmış, imzali 4A Hizmet  Dökümü

8 YORUMLAR

  1. schengen vizesinin başvuru formunu indirip doldurdum bunu vize başvuru merkezine götürürken yanımda başka ne belge almam lazım

  2. schengen vize başvurusu için iki adet biometrik fotoğraf,banka hesap cüzdanı ya da banka subenden onaylı hesap dökümü ve pasaport gerekiyor.

    Daha destekleyici evraklar ama yukarıda lisstesi var sanırım

  3. Schengen öğrenci vizesi mi almak lazım yoksa normal schengen turist vizesi mi?3 aylık bir dil okuluna kayıt oldum

  4. schengen için 3 aydan kısa süreyse ingilizce dil okulu kaydınız o zaman size turist vizesi yeterli

  5. schengen vizesi başvurusu için hangi evrakları hazırlamam lazım ve vizeye online başvurabilir miyim

  6. yep yep yepp schengen vizesi başvuru formunu online donload edip daha sonra kendi ülkenizdeki schengen vize başvuru merkezine gitmeniz gerekiyor.
    schengen vize başvuru merkezine giderken
    -en az 6 aylık bir pasaport
    -2 adet biometrik fotoğraf
    -Banka hesap cüzdanı fotokopisi,son 3 aylık banka hesap dökümü
    -Okulunuzdan öğrenci belgeniz,eğer çalışıyorsanız işvereninizden işyeri resmi logolu kağıdına yazılı ve yaptığınız işi açıklayan bir mektup
    -işyerinizin resmi kaydına ilişkin bir belge
    -size ya da ailenize ait araba ruhsatı,ev tapusu etc.
    bunların hepsi ingilizce tercüme edilmiş olmalı ve orjinal belgeler de yanınızda olmalı.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.