Amerika’da eğitme olan talep,Avrupa’nın ekonomik şartlarına rağmen neden AZALMIYOR?

Avrupa’daki 27 kadar ülkenin 2016 yılından itibaren, birbirlerinin üniversite diplomalarını tanımaya karar vermesinin ardından birçok öğrenci üniversite eğitimi almak için Avrupa ülkelerini tercih etmeye başlamıştır.

Avrupa’daki üniversitelere talep yaklaşık %17 oranında artış göstermiştir.Eğitim ve yaşam maliyetlerinin düşüklüğü ile bu ülkelerdeki sosyo kültürel farklılık ve renklilikler de öğrencilerin tercihlerinde etkili olmuştur.

Ancak hala Amerikan üniversitelerine ya da Kanada’daki üniversitelere olan talepte bir düşüş gözlenmiştir.

Türkiye’den Amerika’da üniversite eğitimi almak için giden öğrenci sayısı 2010-2018 yılları arasında %14 lük artışla yükselen bir grafik 📊 çizmektedir.

Amerika’daki ingilizce kurslarına olan talepte dolardaki kur farkına rağmen hiçbir düşüş olmamasının en önemli neden haliyle Amerika’daki nüfusun farklı kökenlerden oluşan çeşitliliği,Amerika’nın bilim teknoloji gibi alanlarda dünya önderliğinde koruyan konumudur.

Her eyaleti farklı bir ülke ya da kültür görünümünde adeta dünyanın tek bir ülkeye sıkıştırılmış gibi olan yapı,kültürel ve sanatsal gelişmişlik ve daha da önemlisi Amerikan İngilizcesinin diğer ülkelerdeki Amerikan ekonomisine dayalı gelişen, 🇺🇸 Amerikan firmalarının belirleyici rolleri,Amerika’da eğitim alındığı takdirde,öğrenciler için, kendi ülkelerine döndüklerinde, bu firmalarda istihdam edilmeyi mümkün kılmaktadır.

Gerek Asya gerek Avrupa ülkelerinden,on binlerce öğrenci Amerika’da ingilizce eğitimi ya da üniversite eğitimi için başvuruda bulunmaktadır.

Yurtdışında eğitim almak isteyen öğrencilerin çıkış noktası,öncelikle eğitimleri sonrasında ülkelerine döndüklerinde CV lerine yazacakları eğitimsel referanslardır.

Kendi ülkelerinde,kariyer yaşamlarına başlamak isteyen uluslararası öğrenciler eğitim aldıkları üniversitelerin iş yaşamında ne kadar geçerli olduğuna,bir iş görüşmesine gittiklerinde hangi okul ya da ülkeden alınan sertifika ya da eğitimlerin kendilerine istihdam fırsatı sunacağına önem vermelidirler.

Ayrıca, Amerika’da yaşam, politik durum ne olursa olsun birbirine aşina yabancı milletlerden insanların,dostça birarada yaşadığı ve bireysel özgürlüklerin yasalarla korunduğu demokratik yaşam tarzıdır.

Bu da İngilizce kursu ya da Yüksel öğrenim süresince öğrencilere renkli ve keyifli bir deneyim kazanma şansı sunar.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.