POLONYA

  • Başkent,Varşova
  • Dil,Lehçe
  • Polonya, yüz ölçümü 312.679 km².
  • Polonya, eyalet sistemiyle yönetilmekte ve toplamda 16 adet eyaletten oluşur.
  • Shengen ve Avrupa birliği üyesidir.
  • Polonya (Polonya: Polska), Orta Avrupa’da, zengin ve hareketli bir tarihe sahip, rengarenk miras, farklı dönemlere ait anıtların çeşitliliğine yansıyan renkli bir miras ve kuzeydeki uzun Baltık Denizi sahil şeridinden Tatra Dağları’na kadar uzanan çok çeşitli bir manzaradır. güneyde. Aralarında Białowieża’da papyonlar da dahil olmak üzere büyüleyici hayvan türlerine sahip yemyeşil ilkel ormanları bulacaksınız. en iyi bilinen Warmińsko-Mazurskie’de bulunan, çeşitli su sporları için ideal olan güzel göller ve nehirler; tepeler haddeleme; Düz ovalar; ve hatta çöller. Polonya’nın şehirleri arasında, Gdansk’ta mükemmel korunmuş Gotik eski şehir Toruń, Hansa mirası ve Łódź’daki 19. yüzyıl sanayi patlamasının kanıtlarını bulabilirsiniz.

  • Polonya, etnik,dil ve din açısından oldukça homojen bir topluma sahipken, yüzyıllar boyunca (Polonya’nın eski Cumhuriyetleri bugüne kadar çok farklı bir bölgeyi kapsadığında), çok kültürlü ve etnik olarak çeşitli bir ülke olmuştu. Avrupa’nın en dini açıdan hoşgörülü olduğu bilinen dönem. Özellikle Polonya, Avrupa’nın II. Dünya Savaşı olayları tarafından silinmiş olan en büyük Yahudi nüfusunu tutmuş, ancak büyük miras kalmıştır.

  • Polonya’nın batı bölgeleri, Aşağı Silezya, Lubuskie ve Zachodniopomorskie gibi büyük bölgelerin yanı sıra diğer bölgeler de, farklı zamanlarda Almanya’nın komşu bölgeleri olmuştur. Polonya’yı güney komşuları Çek Cumhuriyeti ve Slovakya’dan ayıran dağ sırtlarının doğal sınırı, kültürel etkiyi (ve periyodik savaşmayı) durdurmadı. Doğuya doğru, bugünün Litvanya, Belarus ve Ukrayna yüzyıllar önce tek bir siyasi varlık içinde bir süreklilik oluşturdu ve bunun kültürel kanıtları günümüz sınırlarına daha yakın bulunabilir. Son olarak, Polonya’nın Rusya’nın Kaliningrad Oblastı ile sadece kuzeydoğu köşesinde sadece küçük bir sınır şeridi paylaşırken, Polonya’nın tüm doğu yarısı Rus İmparatorluğu tarafından kontrol ediliyordu ve her iki kültürde ve mirasta birçok iz bırakmıştı.

 

Önceki İçerikGoldstone
Sonraki İçerikGonjiam: Haunted Asylum
Visa Yurtdışı Eğitim sitesinin genel yayın yöneticisiyim.Konusu eğitim olan hatta 18-50 yaş grubunu ilgilendiren hemen her konuda tabiki eğitimle ilgili olarak bilgiler toplayıp sizleri sürekli gelişmelerden haberdar etmek için çalışıyoruz.Sağladığımız yurtdışı eğitim konuları,üniversiteler,dil okulları,vizeler,seyahat,konaklama,turizm,sinema tamamen güncel olup dünyanın birçok ülkesindeki üniversite dil kursu seyahat acentası otel havayolu gibi kurumlarla sürekli işbirliği içerisinde gelişmeleri ve haberleri sizler için yayınlıyoruz.Aynı zamanda uluslararası öğrenciler için ofislerimizde birebir destek ve danışmanlık hizmetlerimizde devam ediyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.