Antalya,Türkiye’nin güneyinde yeralan bir tatil kentidir.

Kelime anlamı :”Attalos Yurdu”  II.Attalos tarafından kurulmuştur.M.Ö. 133 de bağımsız kalan kent sonradan korsanların eline geçmiştir.M.Ö. 77’de Roma topraklarına katılmış,M.Ö. 67’de Pompeius’un donanması askeri üs olarak kullanmıştır.M.S. 130’da Hadrianus’un Attaleia’yı ziyaret etmesi şehrin gelişmesini sağlamıştır.

Bizans egemenliği sırasında piskoposluk merkezi olan ismi görülen Attaleia,Türklerin eline geçtikten sonra büyük bir gelişme göstermiştir. Modern şehir,antik yerleşmenin üzerine kurulduğundan,Antalya’da antik çağ kalıntılarına çok az rastlanmaktadır.

Görülebilen kalıntıların ilki, eski liman olarak nitelenen liman mendireğinin bir kısmı ve limanı çevreleyen surdur.Surların park dışındaki kısmında restorasyonu yapılan Hadrian Kapısı Antalya’nın en güzel antik eserlerinden biridir.

Antalya Queens Park Tekirova Resort tanınmış otellerden bir tanesi olup Antalya’daki birçok otel gibi süper lüks tatil olanakalrı sunmaktadır.

Antalya’daki otellerin hemen tamamında herşey dahil tatil verilir.Günboyu açık büfe yemekler ve sınırsız içki.

Açık büfe yemekler ise son derece farklı çeşitlerde olup hemen hemen her damak tadına uygun menü bulunur.

Antalya’daki devasa tesislerin kalitesi dünya standartlarında en üst sıralarda yeralmaktadır.Oteller verdikleri all inclusive tatillerle tanınmalarının yanısıra,büyüklükleri ve ağırlayabildikleri turist sayısındaki fazlalık açısından da bir üne sahiptirler.

Antalya Queens Park Tekirova Resort’de online rezervasyon yapmak için VisaEdu online otel rezervasyonları sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.