AMERİKA’da Üniversite eğitimi ve üniversitelere başvuru şartlarına genel bakış

Dünyada en çok talep gören ve hemen bütün ülkelerden öğrenci kabul eden en populer üniversiteler Amerikan üniversiteleridir.

Amerika’da yüksek öğrenimi iki yıllık Community College(meslek yüksek okulları) ve üniversiteler olarak iki ana grupta toplayabiliriz.

Amerika’da Community College eğitimi 2 Üniversite eğitimi 4 yıldır.Liseden sonra eğitime başlanan yüksek öğrenim programlarından yani Com.College lerin iki yıllığı tamamlandıktan sonra o koleji kabul eden 4 yıllık üniversitelere transfer olunabilir.Fakat he üniversite her Com.Colleg i kabul etmemektedir.

Amerika’da yaklaşık 6.000 kadar üniversite bulunmaktadır.Devlet ve Özel üniversitelerine katılmak isteyen yabancı öğrenciler öncelikle yeterli ingilizce bilgisine sahip olmak zorundadırlar.Amerika’daki üniversitelerin hemen tamamı uluslararası öğrenci kabul etmektedir.

Amerika’da üniversite eğitiminin en önemli avantajı özellikle teknik alanlarda dünyanın önderi konumundaki geleceğin dünyası diyebeleceğimiz bir çevrede eğitim alma fırsatı oluşudur.Dünyadaki en önemli bilim,sağlık,finans ve teknoloji firmalarının Amerika’da olduğunu da düşünürsek doğal olarak Amerikan üniversiteleri dünyada lider konumdadır.

Amerika’da üniversite seçiminin en büyük avantajı ise bölüm seçme konusunda sunduğu zengin program seçenekleridir.Gerek iktisadi gerekse tıp,teknoloji ya da sanatsal alanda yüzlerce farklı program seçeneği bulunmaktadır.Ayrıca Amerikan üniversitelerinden alınan diplomaların iş yaşamında öğrencilere sunduğu ayrıcalıklar da bir gerçektir.Anadili ingilizce olan bir ülkede ingilizce üniversite eğitimi almak haliyle son derece kalıcı ve avantajlıdır.

Bilim araştırma üniversiteleri ya da sanat alanında tanınmış okullar arasında Harvard,Yale,Stanford,CALSTATE,UCLA ve daha birçok üniversite uluslararası üne sahiptirler.Öğrenim verimliliği açısından,öğrenciler istedikleri bölüme kayıt oldukları ve doğru okulu seçtikleri sürece tatmin edici bir üniversite eğitimi alacaklardır.Dikkat edilmesi gereken.binlerce seçenek arasında kaybolmadan,eğitim sonunda alınan diplomaların  mesleki  yaşamda işe yarayacak okulların tercih edilmesi gerekliliğidir.

Amerika’daki hem devlet üniversiteleri hem de özel üniversiteler ücretlidir.Okullar genellikle eğitim kalitesi ve buna paralel olarak tanınmışlıklarına göre fiyatlandırılırlar.

AMERİKAN ÜNİVERSİTELERİNE BAŞVURU

Amerika’daki her üniversitenin kuruma münhasır başvuru koşulları olabilir.Her okul farklı lise not ortalaması ya da farklı ingilizce seviyelerinden öğrenci kabul edebilir.İdari açıdan,Amerikan üniversitelerinin Avrupa ülkelerine kıyasla daha özerk bir yapısı bulunur.

İngilizce seviyesi olarak da kabul şartları okuldan okula farklıdır.Kimi okullar TOELF dan belirli bir skoru şart kosarken kimi okullar ise kendi ingilizce kurslarınca düzenlenen seviye tespit sınav sonucuna göre öğrenci kabul edebilirler.Ancak TOEFL sınavından yüksek skor almak bütün üniversitelerin kabul ettiği ortak bir ölçektir.

Kendi ülkesinde lise mezunu olmak şarttır.Ancak üniversite sınavına katılıp herhangibir üniversiteye yerleştirme alamayan ya da hiç üniversite sınavına katılmayan öğrenciler de Amerikan üniversitelerinde eğitim alabilirler.

Amerika’daki üniversieteler için en önemli kabul koşulları;

-Lise Not Ortalaması

-İngilizce Seviyesidir.

Okul seçim ve başvurularınız  talepleriniz,bütçeniz,not ortalamanız  gözönünde bulundurularak Visa Yurtdışı Eğitim tarafından takip edilmektedir.

YÖK DENKLİK

Amerikan üniversitlerinde eğitim için eğitime başlamadan önce Visa Yurtdışı Eğitim tarafından YÖK nezlinde diploma denklik sorgusu yapılıp daha sonra öğrencilerin belirledikleri okullara başvuruları yapılmaktadır.

DİKKAT !

Visa Yurtdışı Eğitim,öğrenciler için,en az 5 adet üniversiteye aynı anda başvurularını yaparak,en az bir üniversiteye yerleşme ihtimallerini arttırmaktadır.Bu nedenle öğrenciler Visa Yurtdışı Eğitim uzman kadrolarıyla ve Visa Yurtdışı Eğitim Amerika ofisleriyle iletişim halinde okul seçimlerini yaparlar.Çünkü her başvurulan okuldan kabul alınma garantisi yoktur.

EĞİTİM MASRAFLARI

Lisans eğitimleri genellikle $20.000 dan başlarken yüksek lisans $25.000 dan başlar.Bu ücrete yaşam giderleri dahil değildir.

YAŞAM GİDERLERİ

Amerika’da üniversite eğitimi alan bir öğrencinin  aylık kira dahil yaşam gideri $1.000 kadardır.Eğitim ücreti buna dahil değildir.

KONAKLAMA

Öğrenci yurtları ya da paylaşımlı öğrenci evleri şeklindedir.

15 YORUMLAR

  1. Anlıoyrum haklısın ya dünyanın öbür ucundaki okul binlerce email vs gidiyor kendini tanıtmak mesele olur bakiym acentelere.Visa Yurtdışı eğitime teşekkürler bu platform olmasa biz de samanlıkta iğne arıycaz ilk önce Visa yurtdışı eğitimi arıyalım da ayıp olmasın :))

  2. Aynen ben de katılıyorum üniversitelerle ilgilenen bir acente bulmak lazım ve başvurunun okula yapıldığından emin ol kesinlikle.
    Kendn başvurma bence çünkü amerikadaki üniversitelerin kayıt kabul bölümlerine ulaşmak bazen ölüm emaillere cevap gelmiyor telefon açıyorsun websitesine yönlendiriyor sabah akşam uğraşman lazım okumak okula kayıt olmaktan daha kolay sanırım.
    O yüzden acente şart adamların işi bu işini iyi yapan bir acentede uğraşır sabah akşam napar ne eder başvurunu yapar okula

  3. Merhabalar arkadaşlar ben de amerikada üniverite eğitimiyle ilgileniyorum.Yazılanları okudum da biraz.
    Benim de okul durumu fena değil lisede iki sene okul birinciliğim var.İngilizce iyi biliyorum,ingilizce deneme yazıları yazdım yayınlandı hatta kimileri.TOEFL a girdim lise ikinci sınıftayken,TOEFL IBT skorum 110 ‘du.
    Finansman olarak evet karşılarım BMW türkiye yetkili bayilerinden birsiyiz de ben Harvard düşünmüyorum gözüm NYU’da adam gibi ilgilenecek bir acente mi bulayım kendim mi başvurayım.

    Alternatif seçenek istemiyorum NYU da okumak istiyorum ben gittiğim acenteler o olmaz mı bu olmaz mı kafamı ütülediler de biraz.

  4. Yok olmaz sadece harvard da okurum.

    Burda bogaziçi uluslararası ilişkiler bölümünü kazandım.Türkiye’de ilk 1000 deyim sıralamada
    TOEFL ‘ı değil geçmek kitabını yazarım TOEFL sınavının ingilizcem o kadar ileri
    Lise not ortalamalarımın hepsi şöle söliym 3 yıl boyunca okul birincisiyim
    Profesyonel bale yapıyorum
    heralde kabul eder Harvard en azından gözönünde bulundurur.Ekonomik olarak evet senede $120.000’a kadar da bütçem var

    evrim teşekkürler sadece şu SAT sınavını araştırıcam biraz SAT subject test e nasıl başvurulur bakiym harvard üniversitesi kayıt kabul bölümüyle görüşeceğim hemen

  5. :)))) Harvard üniversitesi şart mı ?
    Montroe College New Jersey,Rutgers,nj ya da ne bileyim NYU new york falan olmaz mı

    TOEFL 80 ÜZERİ
    Ortalaman iyiyse lisede ya da mastera başvuruyorsan üniversitede
    İki tane referans mektubu öğretmenlerden
    Bir adet ESSAY yani üniversiteye ve o bölüme başvuru gerekçeni açıklayan,kariyer planlarını ve kişisel özelliklerini kısaca açıklayan bir dilekçe
    Kayıt başvuru ücreti(eğitim ücreti değil)

    başvurunu yaparsın kabul alman sorun olmaz NYU gibi okullar dışında sıradan amerikan üniversitelerinde bir yıllık eğitim ücreti $25.000 civarında hatta daha ekonomik okullar da var
    Sam Houston University var Houston State University var.
    Hele eğer lise mezunuysan iki yıllık community college da olur örneğin north begren community college nj

  6. en iyisi eğitim danışmanlık firmalarına gitmen ama illa da kendin başvurmak istiyorsan ben yardımcı olayım bildiğim kadarıyla.Harvar üniversitesi kayıt kabul prosedürü
    Öncelikle 1 Kasım’dan önce başvurursan early application statüsünde değerlendiriliyorsun ve bu sayede kabul alma şansın artıyor.

    Harvard üniversitesi kayıt kabul alabilmek için amerikalı öğrenciler ile yabancı öğrencilerin başvuru prosedürleri tamamen aynıdır.Sadece yabancı öğrenciler ek olarak ingilizce yeterlilik belgelemek zorundadırlar

    $75 başvuru ücreti
    Ortaöğrenim not transkripti ve iki tane ortaöğrenim öğretmeninden referans mektubu yani liseden
    Not ortalamanızın doğal olarak kendi ülkenizdeki en yüksek ortalama olması şart
    ACT ya da SAT sınavlarından geçer puan alman lazım
    SAT Subject test yabancı öğrenciler için özellikle destekleyicidir SAT subject TEST den 700 ve zeri alman lazım.Bu subject testler Harvard’da eğitim alırken hangi kredileri ya da dersleri alabileceğini belirler
    TOEFL IBT den yüksek bir skor 80 den daha yüksek

    Bunlar Harvard üniversitesi kayıt kabul bölümü email adresleri ve telefon numaraları
    +1 617-495-0450
    oue@fas.harvard.edu
    instruct@fas.harvard.edu

    Buralarla iletişim kurman lazım eğer kuramazsan zaten Harvard’a boşuna başvurma :))
    kabul almak çok zor TOEFL skorun mükemmel olmalı SAT skorun mükemmel olmalı lise not ortalaman mükemmel olmalı
    Akademik başarı yetmiyor malesef aynı zamanda öğretmenlerinden aldığın referans mektupları da çok iyi olmalı
    Hatta eğer varsa sosyla ekonomik,bilimsel,sanatsal alanda beceri ve başarıların bunları da belgelersen kabul alabilirsin
    Fakat ekonomik yeterliliğin de senede en az $80.000-$100.000 lık gider karşılayabileceğini belgeleyecek şekilde olmalı.
    Burs lamyı istiyorsan I-PHONE 8 in dizaynında aktif rol aldıysan belki verirler :)))

  7. arada sadece amerika için vize görüşmesine gidersin o da zaten amerika online vize başvuru formunu doldurduğunda formun en sonunda sana bir randevu makbuz çıktısı gibi birşey veriyor onu da alıp orda yazan evraklarınla gidip vizeni alırsın bir numarası yok basit işlem

  8. sistem iyi işliyor online kayıt formundan gitmek istediğin ingilizce dil okulunu seçip kayıt yaptırıyorsun okuldan belgen 10-12 güne geliyor sonra visa online vize başvuru formunu dolduruyorsun.vizeyi alınca da online uçak bileti tamamdır

  9. bostondaki ingilzce kurslarını araştırıyorum giden var ı hiç bostona ya da bsotondaki dil kursları hakkında bilgisi olan var mı visaedu online kayıttan kayıt omayı düşünüyorum da sistem nasıl işliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.