MACARİSTANDA ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ

Macaristandaki üniversitelere katılımda Türk öğrencileri lise 60 ve üzeri not ortalamasıyla direk başvuru yapabilirler.Türkiyede üniversite sınavına girmiş olma zorunluluğu aranmamaktadır.

İngilizce eğitim alınabilen Macaristan devlet üniversitelerinde eğitim üç yıl sürer ve bu okulların yök denklikleri vardır.

Ayrıca, International Business School, Budapest Metropolitan Üniversitesi, Pecs (Peç) Üniversitesi, Corvinus Üniversitesi gibi Macar üniversiteleri, İngilteredeki üniversiteleri ile yaptıkları anlaşmalar ile öğrencilere İngiltere’de üniversiteden de diploma vermektedirler.

MACARİSTAN ÜNİVERSİTELERİNE BAŞVURU TEMEL BELGELER

-İngilizce Dil Seviyesi.IELTS ya da TOEFL ile belgeleyebilirsiniz.Macar üniversiteleri IELTS ya da TOEFL skoru olmayan öğrencilere giriş kabul için kendi ingilizce sınavlarını da uygulayarak öğrencilere kolaylık sağlamaktadırlar.Ya da üniversite öncesi İngilizce hazırlık okuyabilirsiniz.
-Lise mezuniyet not ortalaması 60 veya üzeri (Lise Diploması ya da transfer öğrenciler için Üniversite Not Transkripti)
-CV-Özgeçmiş ve Sosyal,Spor Faaliyetleri,Yarışma dereceleri veya diğer gönüllü ulusal ya da uluslararası organizasyonlara katılım.

MACARİSTAN ÜNİVERSİTELERİNDE HAZIRLIK

Foundation adı verilen hazırlık yılı Fen Bilimleri,Sosyal Bilimler,Matematik gibi TIP, Diş Hekimliği, Eczacılık, Mühendislik, Mimarlık ve Psikoloji gibi alanlarda eğitim alacak öğrencilere verilmektedir.Foundation yılını tamamlayan öğrenciler üniversite eğitimlerine başlarlar.Foundation eğitimi ingilizcedir.

Combo Hazırlık adı verilen program ise iki sömestr sürer bunun ilk döneminde ingilizce hazırlık ikinci dönemde ise bölüm dersleri alınır.

MACARİSTANDA HANGİ ÜNİVERSİTELERDE HAZIRLIK EĞİTİMİ ALABİLİRSİNİZ

PECS Üniversitesi: Combo Hazırlık

Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi (BME): Bölüm Hazırlık

Budapeşte Metropolitan Uygulamalı Bilimler Üniversitesi: İngilizce Hazırlık Pre Master

IBS International Business School: İngilizce Hazırlık * Mühendislik Hazırlık * Tıp Hazırlık

Debrecen Üniversitesi: İngilizce Hazırlık * Bölüm Hazırlık

Corvinus Üniversitesi: İngilizce Hazırlık

Eötvös Loránd Üniversitesi (ELTE): İngilizce Hazırlık

Wekerle Business School: Bölüm Hazırlık

 

 

Türk öğrencilerin çoğunlukla tercih ettiği Macar üniversiteleri

  • University of Pecs
  • Eötvos Lorand Universitesi
  • Corvinus Universitesi
  • Semmelweis Üniversitesi

  • Corvinus Universitesi

  • International Business School (IBS)

  • ELTE

  • McDaniel College

  • Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi ( Budapeşte Teknik Üniversitesi )

  • Budapest Metropolitan Universitesi

  • Duna College

 

 

KONAKLAMA

Bütün ülkelerde olduğu gibi Macaristandaki üniversitelerde eğitim alan öğrenciler de  çoğunlukla okul öğrenci yurtlarında kalarak eğitime başlarlar sonrasında kendi aralarında paylaşımlı daireler tutmaktadırlar.

EĞİTİM VE YAŞAM  MASRAFLARI

Macaristan üniversitelerinde  eğitimlerin seneliği genelde 3200-4200 EURO kadar olup TIP fakültelerinde bu rakamlar 10.000 euro ya kadar çıkar.Konaklama ve cep harçlığı olarak ayda 500-600 euro yeterli olacaktır.

KATILIM VE BAŞVURU TARİHLERİ

Eğitim eylül ayında başladığı için Nisan-Temmuz aylarında başvuruların tamamlanmış olması gerekir.

Önceki İçerikÜlkeler Rehberi
Sonraki İçerikİngiltere ve İngiltere’deki Dil Kursları
Visa Yurtdışı Eğitim sitesinin genel yayın yöneticisiyim.Konusu eğitim olan hatta 18-50 yaş grubunu ilgilendiren hemen her konuda tabiki eğitimle ilgili olarak bilgiler toplayıp sizleri sürekli gelişmelerden haberdar etmek için çalışıyoruz.Sağladığımız yurtdışı eğitim konuları,üniversiteler,dil okulları,vizeler,seyahat,konaklama,turizm,sinema tamamen güncel olup dünyanın birçok ülkesindeki üniversite dil kursu seyahat acentası otel havayolu gibi kurumlarla sürekli işbirliği içerisinde gelişmeleri ve haberleri sizler için yayınlıyoruz.Aynı zamanda uluslararası öğrenciler için ofislerimizde birebir destek ve danışmanlık hizmetlerimizde devam ediyor.

7 YORUMLAR

  1. evet tabi ki mümkün gelmeden önce bana burdan yaz.Fakat bu arada budapeşte üniversitesi için gelen çok öğrenci var ilk gelene evi devretmeyi düşünüyorum çünkü ben ağustos 15 te ayrılıcam şehirden

  2. ben budapeşte üniversitesine kayıt oldum geçen ay budapeşte üniversitesinden kayıt kabul mektubu geldi ve schengen vizemi aldım.Temmuz ayınd gelip ev kiralamak istiyorum ama eylül ayından itibaren kirayı başlatabilir miyiz

  3. Budapest, Záhony u. 10, 1031 Macaristan ev adresi.Budapeşte üniversitesine 5 dakika yürüme mesafesinde

  4. International Business School den bu sene mezun oluyorum.arakadaşlarla daire kiaralamıştık buraya gelen öğrenci varsa aylık 100 euro kirayla daireyi devredebiliriz.
    macaristanda üniversite eğitimi için gelen öğrenciler burdan yazabilirler

  5. macaristanda üniversite ğitimi almak istiyorum ama hangi okullar ingilizce eğitim veriyorlar bilgisi olan var mı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.