Kanada dünyanın 2. büyük cografyaya sahip ülkesidir.

Bugünkü Kanada topraklarının en eski halkları, yaklaşık 20.000 ile 35.000 yıl önce Bering Boğazı yoluyla Kuzey Asya’dan geldikleri sanılan Amerika Yerlileri ile Kuzey Kutbu çevresinde yaşayan Eskimolardır.

Bugün, Kanada 10 il ve üç bölgeden oluşmaktadır. Ancak, 1867’de (şimdiki Anayasa, 1867’den 1982’ye kadar) Amerika Birleşik Devletleri’nin yeni Dominion’unu yaratırken, sadece dört eyalet vardı: Ontario, Quebec, Nova Scotia ve New Brunswick.

British Columbia(BC),Alberta,Ontario,Nova Scotia,Quebec,Nova Scotia,Manitoba,New Brunswick,Newfoundland,Prince Edward Island,Saskatchewan,NORTHWEST TERRITORY,Nunavut,Yukon Territory

Kanada’da eyaletler özerk yönetime sahiptir.Ancak sağlık ve eğitim gibi alanlarda merkezi yöetimin poltitiklarını takip etmek zorundadırlar.

Avrupalılar Kuzey Amerika’ya yerleşmeye başlamadan yüzyıllar önce, buraya gelen kaşifler, İlk Nations ve Inuit toplumlarını kendi inançları, yaşam biçimleri ve zengin tarihi ile birlikte buldular. İlk Avrupalı ​​kaşifler Kanada’ya geldiğinde, Doğu Hint Adaları’na ulaştıklarını düşündükleri “Yerliler” dedikleri yerli halkların işgal ettiği tüm bölgeleri buldular. Yerli halkın toprakları, bazıları avlanma ve toplanma, bazıları da bitkileri yetiştirerek yaşadı. Büyük Göller Bölgesi’ndeki Huron-Wendat, Iroquois gibi, çiftçiler ve avcılardı. Kuzeybatı Cree ve Dene avcı-toplayıcıydı. Sioux bizon (manda) sürüsünü takiben göçebeydi. Inuit, Arctic vahşi yaşamını yaşadı. West Coast yerlileri kurutma ve sigara ile balıkları korumuştur. Toprak, kaynaklar ve prestij için rekabet ettikçe, Aborijin grupları arasında savaş yaygındı. Avrupalı ​​tüccarlar, misyonerler, askerler ve sömürgecilerin gelişi, sonsuza dek yaşamın doğal yolunu değiştirdi. Çok sayıda Aborijin, bağışıklıktan yoksun olduğu Avrupa hastalıklarından öldü. Bununla birlikte, Aborijin ve Avrupalılar, Kanada’nın temellerini oluşturan ilk 200 yıl içinde güçlü ekonomik, dini ve askeri bağlar kurdular.

Önceki İçerikJudy
Sonraki İçerikAmerika Birleşik Devletleri hakkında temel bilgiler
Visa Yurtdışı Eğitim sitesinin genel yayın yöneticisiyim.Konusu eğitim olan hatta 18-50 yaş grubunu ilgilendiren hemen her konuda tabiki eğitimle ilgili olarak bilgiler toplayıp sizleri sürekli gelişmelerden haberdar etmek için çalışıyoruz.Sağladığımız yurtdışı eğitim konuları,üniversiteler,dil okulları,vizeler,seyahat,konaklama,turizm,sinema tamamen güncel olup dünyanın birçok ülkesindeki üniversite dil kursu seyahat acentası otel havayolu gibi kurumlarla sürekli işbirliği içerisinde gelişmeleri ve haberleri sizler için yayınlıyoruz.Aynı zamanda uluslararası öğrenciler için ofislerimizde birebir destek ve danışmanlık hizmetlerimizde devam ediyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.