Amerika F-1 Öğrenci Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır !

15
10950

Amerika öğrenci vizesi birçok ülkeden farklı olarak MÜLAKAAT esaslı bir vize türüdür.Başvuru formları online doldurulur.Başvuru ücretleri online ödenir ancak formların son aşamasında belirtilen vize randevusuna aşağıda belirtilen evraklarla şahsen gitmeniz gerekir.Amerika f-1 öğrenci vizesi başvurusu için öncelike,konsolosluktan onaylı yani Amerika’daki Department of State Eğitim birimleri tarafından,yurtdışından yabancı öğrenci kaydetme yetkisi verilmiş olan eğitim kurumlarından bir tanesine kayıt olmak gerekmektedir.Bu eğitim kurumları yabancı uyruklu öğrencilere I-20 formu adı verilen bir belge vermektedirler.

Amerika’daki yetkili eğitim kurumları hangileridir.

  • Üniversiteler
  • Üniversite Kampüslerindeki dil kursları
  • Özel sermayeyle 3. kişiler tarafından kurulmuş ve eğitim faaliyeti sadece ingilizce öğretmek olan özel dil kursları
  • Occupational education institutions yani setifika ve meslek edindirme kursları

I-20 formu nasıl alınır;yukarıda belirtilen yasal şartlara uygun bir eğitim kurumuna gerekli kayıt evraklarınızı vererek I-20 formu alabilirsiniz.Kayıt için gerekenler;

  • En az altı ay geçerli pasaport
  • Okul kayıt formu
  • Eğitim giderlerinizi kanıtlayacağınıza dair banka hesap cüzdanı fotokopisi ya da banka şubesinden alınmış,şube tarafından tasdikli ve onaylı hesap dökümü.Genelde üç aylık eğitim için ortalama $5000 nihai bakiye olması yeterlidir.
  • Okul kayıt ücreti.Dil okullarında genelde $250 olup eğitim ücretinden düşülmektedir.

YOU MUST LEARN ONE THING. THE WORLD IS MADE TO BE FREE IN. GIVE UP ALL THE OTHER WORLDS EXCEPT THE ONE IN WHICH YOU BELONG

Yukarıdaki evrakları ülkenizdeki yurtdışı eğitim acentasına teslim ederek ya da Visa Yurtdışı Eğitim online kayıt linkinden belgelerinizi upload ederek,I-20 fromunuzu 1-2 hafta içerisinde alabilirsiniz.

Amerika f-1 öğrenci vizesi için gerekli evraklar;

  • Pasaport
  • I-20 Formu
  • DS-160 Vize başvuru formu.Online vize başvuru formu.Ödeme makbuzunuzu yanınıza almayı unutmayın.
  • SEVIS(Student Exchange Visitor Information System).VisaEdu anlaşmalı Amerika’daki akredite okullarından aldığınız I-20 formu sağ üstünde yeralan N000 ile başlayan sevis no ile online olarak $200 sevis ücreti ödemeniz gerekir.Bunun da çıktısı vize görüşmeniz sırasında yanınızda olmalıdır.http://fmjfee.com/i901fee/index.html
  • Sizin ya da ailenizin adına Banka Hesap dökümü.Şubenizden tasdikli ve onaylı
  • Kendi ülkenizde öğrenciyseniz öğrenci belgesi ve not transkripti ingilizce tercümesi
  • Kendi ülkeniz çalışansanız,işyerinizden alınmış ve maaş,iş tanımı,çalışma süresi gibi detayları ingilizce olarak açıklayan ve işyeri antetli kağıdında kaşeli ve onaylı iş tanım mektubu.Bu mektubun formatını Visa yurtdışı eğitim  E-Visa başvuru sisteminden online kayıt olarak download edebilirsiniz.

-İşyeri kuruluş bildirgesi ya da ticaret sicil gazetesi.Tasdikli tercüme

-İşyeri yetkilisi imza sirküleri(sicil gazetesindekiyle aynı kişiye ait olmalı).Tasdikli tercüme

-Vergi levhası fotokopisi.Tasdikli tercüme

  • Kendi adınıza ya da aileniz varsa sponsorunuz adına kayıtlı tapu,ruhsat vb mali belgelerin ingilizce tercüme fotokopileri.
  • Amerika f-1 öğrenci vizesi başvuru formları online olarak doldurulmaktadır.Başvuru formu doldurulduğunda e malinize gelen rezervasyon konfirmasyon çıktısı.Bu şıktıda vize saati ve hangi konsolosluktan vizeye gireceğiniz gibi detaylar yeralmaktadır.
  • 2 Adet biometrik fotoğraf
  • Online olarak ödenen sevis(student exchange visitor system) ücreti $200.Yani Amerika’daki  immigration(göçmen bürosu) kayıt numaranız olup N000 ile başlayan bir numaradır.Amerika’da kadlığınız sürece,tıpkı vatandaşlık numarası gibi sizin ID numaranızdır.
  • Vize harcı $160 olup online olarak formun doldurulması sırasında ya da AKBANK şubelerine ödenebilir.Ödemeyi yaptığınıza dair elektronik ya da şubeden aldığınız makbuzu vize görüşmesine yanınızda götürmeyi unutmayın.

Türkiye Amerikan Konsolosluk adresleri,

  • Amerika Başkonsolosluğu İstanbul, İstinye Mahallesi, Poligon Cd. No:75, 34460 Sarıyer/İstanbul
  • Ömeroğlu Mahallesi, Süzen 1 Cd., 06710 Ayaş/Ankara

Amerika f-1 öğrenci Vizesi Görüşmesi;

Amerika F-1 öğrenci vizesi mülakaatınız  çok kısa bir görüşmedir.Bazen yetkililer sizden evraklarınızı istemeyebilirler de ancak bu istisnai bir durumdur.Mülakaat sırasında kesinlikle yalan söylemeyin,giriş amacınızı açıkça ifade edin.Özellikle unutmamanız gereken ingilizceyi hangi amaçla öğrenmek istediğinizi izah etmelisiniz.yeni mezunlar için işe girişte ingilizce bir artı bu sebeple olabilir.Çalışanlar için pozisyonları ingilizce bilgisi gerektiriyor olabilir vs vs.Ayrıca neden ingilizceyi Amerika’da öğrenmek istediğinizi belirtmek zorundasınız.Çünkü başka bir ülke yerine Amerika’yı seçmenizin bir gerekçesi olmalı.

  • Amerika’yı merak ediyor olabilirsiniz ki gayet doğal
  • Farklı bir kıta dünyanın tamamından farklı,ölçü birimleri dahi farklı bu size cazip geliyor olabilir yani değişiklik
  • Filmlerin etkisiyle zaman içerisinde bir sempati uyanmştır,central parkı merak ediyorsunuzdur,New York’u birkes de olsa görmek istiyorsunuzudur da ingilizce öğrenme ihtiyacınız bir vesile olmuştur
  • Çokuluslu ya da local firmaların çoğu ,Amerika’da kısa süre bile olsa eğitim almış şahıslara,gerek ingilizce gerekse BA ya da MBA , işe alımlarda kesinlikle öncelik tanıyorlar ki bu bir gerçek,bu avantajdan yararlanmak istiyor olabilirsiniz.

Be the change that you wIsh to see In the world

Vize görüşmeniz bitiminde pasaportunuzu vize basmak üzere görevli alıkoyarak görüşmeyi sonlandırabilir ya da vizenizi onaylamayabilir.Bu durumda pasaportunuz size iade edilir.Ancak asla unutmayın red alsanız bile yeniden başvurma şanısınız var.İkinci hatta üçüncü başvurusunda vize alan birçok aday olmuştur.Bu nedenle red almanız durmunda,eğer görevlinin yanlış anladığı ya da anlamadığı bir durum sözkonusu ise,iş durumunuz,eğitim vs vs kısaca düzeltebilirsiniz,rahatça açıklama yapabilirsiniz.FAKAT asla sözü uzatmamalı ya da görüşmenizin süresini uzatmamalısınız.

Unutmayın!Herhangibir olumsuz tutumunuz ilerideki başvurularınızı da riske atmak demek olacaktır.

Kesinlikle mümkün olduğunca rahat sohbet havası içerisinde içinizden geldiği gibi davranmalısınız.Kendiniz gibi olmanız en önemli etkendir.

15 YORUMLAR

  1. merhaba brother amerika öğrenci vizesi başvurularında aile bireyleri sponsor olabilir anne ya da baba kim sposnor oluyorsa onun son üç aylık banka hesap gökümünü götürmen yeterli.
    Birinci derece akrabaların da sponsor olabilirler yani teyze amca gibi

  2. benim adım jamai kadar hingistan’dan amerika öğrenvi vizesi için ds-160 formu dolduracağım.Amerika vize görüşmesi için ailem sponsor oluyor kendi adıma banka hesabım yok ne yapmalıyım?

  3. Merhabalar Amerika vizesi ds-160 formunu doldururken dikkat edin,vize mülakatı için size en yakın amerikan konsolosluğunu seçerken formda yazan adresinize en yakın konsolosluk olduğundan emin olun. Yani ikamet adresinize en yakın konsolosluktan Amerika vize başvurusu yapmanız bekleniyor.

  4. evet dostum sevis ödeme linki amerika vizesine nerden başvurursan başvur uluslararası öğrencilerin hepsi için aynı

  5. hey millet ben de arjantinden başvurucam amerikadaki ingilizce kurslarına kayıt oldum.visa online sisteminden kayıt oldum sevis ücreti linki bütün ülkeler için aynı mı.

  6. amerika öğrenci vizesi için başvuruda bulunan uluslararası öğrencilerin hepsi hangi ülkeden başvururlarsa vursunlar $200 sevis ücreti öderler ki bu ücret amerika öğrenci vizesi başvuru harcı dışındadır.
    http://www.fmjfee.com/i901fee/index.html
    bu websitesine girerek ödeyebilirsiniz.Ama sevis ücretini ödemek için öncelikle dil okulundan I-20 formunuzun gelmiş olması gerekir.I-20 formundaki N000 ile başlayan SEVIS ID numaranızın olduğundan emin olun.
    I-20 formunuzun sağ üst köşesinde yazıyor N000 ile başlayan numara.
    Kredi kartı ile online ödeyebilirsiniz.

  7. ya ben de bu sevis ücreti nasıl ödenir bilmiyorum.Herkes internetten diyor da internetten nerden ödenir sevis ücreti

  8. evet,usa vize başvuru formu ds-160 en son aşamasında sana vizeye başvuracağın yeri ve tarihi belirten bir confirmation veriyor onun çıktısını yanında götürmen gerekiyor.
    Ama unutma bankaya da vize başvuru harcını yatırıp onun da dekontunu al ve amerika öğrenci vizesi için SEVIS ücretini de yatır o da $200 onu da online ödeyebiliyorsun

  9. Teşekkürler cevap için peki vize görüşmesine nasıl gidicem formu doldurup çıktısını mı yanımda götürüyorum

  10. usa vize başvuruları evet online yapılıyor ama vize görüşmesine şahsen de gitmek gerekiyor.usa vize başvuru formu ds-160 online doldurulabilir

  11. Amerika ya gidicem de I-20 formunu yeni aldım vize evraklarından işyeri mektubumu Türkçe alsam olur mu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.