Ukrayna’daki üniversiteler özellikle ekonomik fiyatları nedeniyle uluslararası öğrencilerin ilgisini çekmektedir.Kendi ülkenizde herhangibir üniversite yerleştirme sınav ya da programına girmenize gerek kalmadan Ukrayna’daki birçok üniversiteden kolaylıkla kabul alabilirsiniz.

Ukrayna’daki üniversiteler uluslararası öğrenciler için not ortalaması konusunda da birçok Avrupa ülkesine kıyasla daha esnek davranmaktadırlar.

Ukrayna’daki üniversiteler sanılanın aksine eğitim kalitesi oldukça iyi seviyede olan okullardır.Örneğin Taras Schevchenko ve daha birçok üniversite dünyaca ün yapmış eğitim kurumlarıdır.Ukrayna’daki üniversiteler de eğitim maliyetleri konaklama dahil yıllık $5.000 civarındadır.Dünya’da belki de en ekonomik eğitim imkanıdır denilebilir.

Kiev,Lviv Ve Odessa Ukrayna’nın en önemli şehirleridir.Ukrayna,öğrenci vizeleri konusunda da uluslararası öğrenciler için son derece olumlu bir tutum izlemektedir.

Ukrayna’da İngilizce,Rusça ve Ukrayna’ca dillerinde üniversite eğitimi alınabilir.Bir yıl yabancıdil hazırlık sınıfıdır.

Ukrayna’da alınan üniversite diplomalarının her ülkede geçerliliği vardır.Avrupa ülkeleri arasında imzalanan Bologna süreci gereğince Ukrayna’da eğitim alan öğrenciler Avrupa üyesi ülkelerdeki üniversitelere de yatay geçiş yapabilirler.Bu anlaşmaya 47 üye ülke dahildir.

Bu Anlaşma Süreci Kısaca
”Avrupa Yükseköğretim Alanında en gerçekleşmesi arzulanmayan şey, üye ülkelerin eğitim sistemlerinin tek tip yükseköğretim sistemi haline getirilmesidir. Avrupa Yükseköğretim Alanı’nda asıl hedeflenen, çeşitlilik ile birlik arasında bir denge kurulmasıdır. Amaç, yükseköğretim sistemlerinin kendilerine özgü farklılıkları korunarak birbirleriyle karşılaştırılabilir olması ve uyumlu hale getirilmesinden ibarettir. Bu şekilde, bir ülkeden ya da yükseköğretim sisteminden bir diğerine geçişin kolaylaşması ve böylece öğrenciler ve öğretim görevlilerin hareketliliği ve istihdamının artırılması planlanmaktadır.”

Visa Yurtdışı Eğitim Ukrayna’daki anlaşmalı üniversiteler

V.Z Karazin Karkiv Ulusal Üniversitesi

Kharkiv Politeknik Enstitüsü

Dnipropetrovsk Geleneksel ve Alternatif Tıp Enstitüsü

Kharkiv Şehir İşletmeciliği Milli Üniversitesi

Kharkiv Veterinerlik Akademisi

Kharkiv Ulusal Yapı Ve Mimarlık Üniversitesi

Harkov Ulusal Eczacılık Üniversitesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.