AMERİKADA EĞİTİM

Amerikada eğitim başlığı birçok açıdan ele alınabilir.Günümüzde ve bugüne kadarki yurtdışı eğitim araştırmalarında,bütün dünyadan öğrenciler genellikle Amerika ve Kanada gibi gelişmiş ülkelerden yurtdışı eğitim araştırmalarına başlarlar.
Bunun başlıca nedeni bu ülkelerdeki diplomaların dünyanın hemen her ülkesinde bir geçerliliği olması ve kariyer yaşamlarına başlarken bu diplomaların öğrenciler öğrencilere sundukları avantajlardır.
Amerikada eğitim herşeyden önce yabancıdi olarak yani ingilizce eğitim alındığı için öğrencilerin ana dili gibi ingilizce konuşmasına olanak tanımaktadır.
Amerikan üniversitelerindeki bölüm ve eğitim türleri açısından çeşitlilik de hemen hemen her alanda eğitim almak isteyen öğrencilere farklı seçenekler sunmaktadır.
Amerikada eğitim ayrıca farklı bütçelere de hitab eden farklı programlar sayesinde öğrenciler için caziptir.

Türkiye’den,”Amerikada eğitim” almak için her yıl binlerca aday başvuruda bulunmkatadır.Bu katılımcılar gerek Amerika’da ingilizce eğitimi gerek lisans ve yüksek lisans eğitimi için yurtdışı eğitim kurumlarına başvururlar.


Amerikada eğitim almak isteyen için en önemli artılardan birtanesi de Amerika’nın kıta olarak oldukça geniş bir alana kurulu olması,farklı coğrafi iklim özellikleri ve farklı yaşam tarzlarının tek bir ülke içerisinde bulunmasıdır.Amerika’daki nüfusun kozmopolit yapısı ve çeşitliliği tartışılmaz bir gerçektir.Yer yer politik olarak farklı tutumlar sergilese de Amerika içerisindeki yaşam aslında sanıldığından çok daha farklıdır.Herşeyden önce sıradan halkın politikayla o kadar da ilgisi yoktur zaten.

AMERİKA’DA EĞİTİM ALIRKEN BENİ NASIL BİR ÇEVRE BEKLİYOR ?

Öncelikle Amerikan halkı karma yapısı nedeniyle yabancı öğrencilere oldukça alışıktır.Yani yabancı bir öğrenci olarak aslında günlük yaşama en hızlı kaynama olanağı sunan ülkedir Amerika.Kesinlikle hiçbir şekilde kendinizi yabancı hissetmeden eğitim alabileceğiniz,1-2 hafta gibi kısa bir sürede çevreye hızla alışabileceğiniz bir ortamdır.


AMERİKADA EĞİTİM konusunun altı başlaıkları;

_Amerikada üniversite eğitimi
-Amerikada İngilizce Eğitimi
-Amerikada Sertifika Eğitimi

A_Amerikada üniversite eğitimi almak için binlerce farklı üniversite seçeneği bulunur.TOP Amerikan üniversiteleri TOEFL,GMAT,IELTS,GRE gibi skorlar isterken birçok üniversite kendi bünyesindeki ingilizce kurslarında yabancı öğrenciler için ingilizce kursları düzenleyerek öğrencileri TOEFL almadan da üniversite eğitimi için kabul etmektedir.
Bu nedenle Amerikan üniversitelerine başvuru yaparken önyargılı olmadan rahatlıkla başvuru yapılıp dil konusunda sundukları istisnalar sorulmalıdır.

B_Amerika’da İngilizce Eğitimi almak isteyen adaylar da 50 eyalette de dil eğitim kursları bulabilirler.Hemen hemen bütün üniversitelerin,gerek devlet üniversitesi gerekse özel üniversite birçok üniversite ingilizce kursları yabancı öğrencilere açıktır.Bu kurslara sadece ingilizce öğrenmek amacıyla kayıt olabilirsiniz.İlla da üniversite eğitimi almak zorunda değilsiniz.

Ayrıca Amerika’daki özel ingilizce kursu sayısı da oldukça fazladır.Bu kurslar,Amerikan hükümeti tarafından I-20 adı verilen yabancı öğrenci kaydetme yetkisi tanınmış US DEPARTMENT OF STATE (Amerika’daki Milli Eğitim Bakanlığı Diyelim) tarafından denetlenen ve yetkilendirilen kurumlardır.

Amerika’daki özel ingilizce kurslarının amacı sadece ingilizce eğitimi vermektir.Ve hemen hemen her eyalette bulunur.Bu özel ingilizce kurslarının en önemli avantajı ise kurs başlangıç bitiş tarihleri ve kurs süreleri konularındaki esneklikleridir.

C_Mesleki Eğitim Ve Sertifika Programları ise üniversite mezunu ya da lise mezunu öğrencilere mesleki yetenek kazandırmak amaçlı ve sonunda sertifika veren eğitimlerdir.Örneğin sinema tiyatro alanında bir eğitime katılarak oyunculuk ya da yazarlık gibi alanlarda üniversite eğitimi almadan da sertifika kursuna katılabilirsiniz.

AMERİKADA EĞİTİM İÇİN EN UYGUN EYALETLER HANGİLERİ
Özellikle;
-New York
-California
-Massachusettes
-Chicago
-Florida
-New Jersey
-Texas
-Pennsylvania gibi eyaletler yabancı öğrencilerin öncelikli tercihleridir.
Pratikte Amerika’daki 50 eyaletin 50 si de yabancı öğrenciler için gayet uyun ve sorunsuz yaşayabilecekleri yerlerdir.Yukarıdaki eyaletlerin öncelikli tercih nedeni kültürel yaşamdaki zenginlik ya da bu bölgelerdeki eğitim kurumlarının zenginliğidir.

Önceki İçerik2018 NEW YEARS EVE BALL Drop-Buy Your New York Flight Ticket
Sonraki İçerikWestin New York At Times Square
Visa Yurtdışı Eğitim sitesinin genel yayın yöneticisiyim.Konusu eğitim olan hatta 18-50 yaş grubunu ilgilendiren hemen her konuda tabiki eğitimle ilgili olarak bilgiler toplayıp sizleri sürekli gelişmelerden haberdar etmek için çalışıyoruz.Sağladığımız yurtdışı eğitim konuları,üniversiteler,dil okulları,vizeler,seyahat,konaklama,turizm,sinema tamamen güncel olup dünyanın birçok ülkesindeki üniversite dil kursu seyahat acentası otel havayolu gibi kurumlarla sürekli işbirliği içerisinde gelişmeleri ve haberleri sizler için yayınlıyoruz.Aynı zamanda uluslararası öğrenciler için ofislerimizde birebir destek ve danışmanlık hizmetlerimizde devam ediyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.