Dil Okulu listemize ana menüden ulaşabilirsiniz.Aşağıda Amerika’da dil eğitimi hakkında genel bilgiler verilmiştir.

Visa Yurtdışı Eğitim, Amerika’da tanınmış ve her bütçe ve beklentiye hitab eden birçok ingilizce kursuyla anlaşmalı olarak öğrencilere Amerika’da eğitim olanakları sunmaktadır.Amerikadaki dil okullarından size en uygun olanını seçmenizde,bu okullara kayıt olmanızda sizlere yardımcı olmakta ve Amerika için  öğrenci vizesi başvurusu işlemlerinizde de  Visa Yurtdışı Eğitim olarak sizlere destek olmaktayız.

Amerika’daki dil okulları özel dil kursları ve üniversite bünyesinde yer alan dil okulları olarak iki ana grupta toplanırlar.Öncelike Amerika’da dil okullarında ingilizce eğitim almak isteyen öğrenciler F-1 adı verilen öğrenci vizesine Amerikan Konsolosluğundan başvurmak zorundadırlar.Bu vizeyi almak içinde Amerika’daki anlaşmalı dil okullarımızdan  I-20 adı verilen öğrenci belgesi almaları gerekmektedir.Visa Yurtdışı Eğitim Amerika’da anlaşmalı okullarının tamamı,yabancı öğrencilere F-1 vizesi alabilmeleri için gerekli olan  I-20 belgesini vermeye yetkili kurumlardır.

ÜNİVERSİTE DİL OKULLARI

Üniversite dil okulları,üniversitelerin kampüslerinin içerisinde okulun kendisi ya da anlaşmalı bir özel dil okulu tarafından organize edilen dil kurslarıdır.Amerika’daki dil okullarınn çoğunluğunu üniversite dil okulları oluşturur,sebebiyse hemen hemen her üniversitenin kendi dil okulu olmasıdır.Bunlar,kendi okullarında eğitim almak isteyen uluslararası öğrencilere üniversite öncesi ingilizce eğitim verme amaçlı dil kurslarıdır.

Üniversite eğitimi amaçlamadan,ikinci dil olarak ingilizce öğrenmek isteyen uluslararası öğrenciler de bu dil kurslarına kayıt olabilirler.En önemli avantajı üniversite kampüsü içerisinde eğitim alma olanağı sunmalarıdır.Yani Amerika’da eğitim gören yerli yabancı bütün öğrencilerle aynı kampüs içerisinde,üniversite ortamında eğitim alınmasıdır.Dezavantajı ise katılım tarihleridir.Sömestr şeklinde belirli başlangıç tarihlerinde organize edilen ingilizce programlarına senede üç ya da dört dönem kayıt olunabilir.Örneğin Summer-Fall-Spring gibi.

Üniversite dil okulları yabancı öğrenci kaydederek katılımcalara öğrenci vizesi için gerekli I-20 formunu vermeye yetkili kurumlardır.

ÜNİVERSİTE DİL OKULU KATILIM ŞARTLARI

Orta seviyede ingilizce bilmek ve  18+ yaşında olmak bu kurslarda eğitim almanın ön koşullarıdır.Kendi ülkenizdeki eğitim seviyeniz bir ön koşul DEĞİLDİR.

ÖZEL DİL OKULLARI

Amerika’daki özel dil okulları,eğitim bakanlıklarının denetiminde ve yabancı öğrenci kaydetmeye yetkili ingilizce kurslarıdır.Özel ingilizce kursları da sıkı denetim altında olan güvenilir eğitim kurumlarıdır.Bu kurslara katılım tarihleri serbesttir.Yani hemen her hafta eğitime katılım mümkündür.Çünkü sürekli öğrenci kaydeden bu kurslara başvuruda mutlaka katılınacak sınıf bılunabilir.Kayıt aşamasında öğrencilere uygulanan seviye tespit sınavlarıyla öğrenciler ingilizce seviyelerine en yakın sınıflarda eğitime başlatılırlar.Kurs boyunca uygulanan seviye tespit sınavlarıyla da öğrenciler ingilizcelerindeki ilerlemeye göre üst seviyeye geçiş yapabilirler.

Özel dil okulları da yabancı öğrenci kaydederek katılımcalara öğrenci vizesi için gerekli I-20 formunu vermeye yetkili kurumlardır.

ÖZEL DİL OKULU KATILIM ŞARTLARI

Dil okullarına her yaş,eğitim grubu ve meslekten katılımcılar başvurabilir.Herhangibir sınırlama yoktur.13-18 yaş grupları için genelde yaz programları ve yaz kampları şeklinde organize edilen ingilizce kurslarına 18+ katılımcılar yılboyu diledikleri tarihte katılabilirler.

Herhangibir ingilizce bilgisi gerekmemektedir,her seviyede ingilizce bilgisi olan katılımcılara uygun okul,program ve sınıf bulunmaktadır.

DİL OKULLARINDA DERS PROGRAMLARI

Sabah 08.30 da başlayan ingilizce eğitimler 45 er dakikalık dersler ve 10 ar dakikalık aralar formatındadır.İngilizce dersleri,ilk iki ders gramer eğitimi ve kalan derslerde pratik konuşmaya yöneliktirİngilizce pratik konuşma dersleri öğretmenlerin ve öğrencilerin belirlediği başlıklar altında tartışma şeklindedir.Böylece öğrenciler ingilizce gramer derslerinde öğrendikleri bilgileri pratik olarak da kullanarak ingilizce telaffuzlarını da ilerletme şansı bulurlar.

Ayrıca Amerika’daki özel dil okulları genellikle şehir merkezlerinde ve  daha çok metropol bölgelerde olduğu için bu bölgelerde eğitim almak isteyen katılımcılar için daha uygundur.

Öğrencilere ayrıca her hafta ingilizce testler uygulanarak ingilizce gramer,okuma,yazma ve ingilizce konuşmadaki ilerlemeleri sürekli test edilir.

AMERİKA’DA EĞİTİM MALİYETLERİ

Gerek özel gerekse üniversite bünyesinde yer alan dil okullarında eğitim almak aylık ortalama $500 dan başlayan fiyatlarla münkündür.Ancak eğitim maliyetleri seçilen okul ve şehire göre farklılık göstermektedir.

AMERİKA’DA KONAKLAMA

Amerikadaki dil kurslarında eğitim almak isteyen öğrencilerin son derece konakalama seçenekleri vardır.Bunlardan en populer olani paylaşımlı öğrenci dairelerinde türk ya da yabancı öğrencilerle beraber kalmaktır.Amerika’daki üniversite dil kursları on campus yani kampüs içerisinde öğrenci yurdunda konaklama vererek öğrencilerin üniversite öğrencileriyle aynı ortamda konaklamalarına imkan sağlarken özel dil okulalrına kayıt olan öğrencilere ya paylaşımlı daireler ya da hostel tarzı konaklama seçenekleri sunulur.

Visa Yurtdışı Eğitim olarak konaklama ayarlamanızın yapılmasında ayrıca size destek oluyoruz.

AMERİKA’DA YAŞAM GİDERLERİ

Amerika’da büyük şehirlerdeki yaşam giderleri nisbeten yüksek olmakla beraber ortalama tablo aşağıdaki gibidir.

Aylık Kira:$500-$1500

Yeme içme:$300

Ulaşım:$100

Amerika’da büyük şehirlerde yaşam giderleri diğer bölgelere nazaran daha pahalı olmakla beraber,büyük şehirlerde yeralan özel dil okulları fiyatları da diğer bölgelerdeki üniversite dil okullarından daha ekonomiktir.Yani ister büyük metropol şehir isterse kasaba tarzı bölegelerde eğitim almak için toplamda yapacağınız masraf hemen hemen aynıdır.Okul seçerken beklentilerinize göre davranmanızı tavsiye ederiz.New York gibi metropoller sundukları zengin ve renkli sosyal imkanlar vs gibi nedenlerle kimi katılımcılar için cazipken daha sakin bölgeleri seçen katılımcılar da bulunmaktadır.

AMERİKA’DA ULAŞIM

New York,Chicago gibi bölgelerde toplu taşıma metro,otobüs vs son derece yaygındır ve aylık yaklaşık $100 ‘a alınabilen biletlerle metrolardan yararlanılabilir.

California,Florida gibi eyaletlerde ise toplu taşıma hala var olmakla beraber son derece zayıftır ve genelde herkesin arabası vardır.Amerik’da araç kullanabilmek için ehliyetinizi International Driver License(Türkiyedeyken ehliyetinizi uluslararası ehliyete çevirterek Amerika’da araç sahibi olabilir ve kullanabilirsiniz)’a çevirtmeniz gereklidir.

Araba fiyatları oldukça ekonmiktir $2000 ödeyerek standart bir araba rahatca alınabilir.

ÖĞRENCİLERİN YASAL HAKLARI

Herşeyden önce Amerika dil okullarına katılan öğrenciler f-1 öğrenci vizesiyle Amerika’da bulundukları sürece I-20 formu vermekle yetkili bir eğitim kurumunda full time öğrenci statüsünde kayıtlı olarak kalmak zorundadır.Okula en az %80 devam zorunluluğu vardır.İstisnai durumlar dışında öğrenci devamsızlık yaparsa okullar öğrencilerin vize statülerini iptal etme hakkına sahiptir bu durumda öğrenci okulla iletişim kurarak ülkeyi terk etmek zorundadır.

Okul,öğrencinin vize statüsünü COMPLETE,yani eğitim tamamlandı şeklinde kapatırsa öğrenci 60 gün grace period hakkına sahiptir ve dilediği gibi Amerika’da gezebilir.Fakat okul TERMINATE şeklinde öğrencinin statüsünü kapatırsa,öğrencinin Amerika’da 14 gün kaldıktan sonra ülkeyi terk etmesi gerekir.Okullar,öğrenci statüsünde yaptıkları bütün işlemler konusunda,işlemi yapmadan önce öğrenciye tebliğde bulunmak zorundadırlar,yani keyfi olarak öğrencilerin vize statüleriyle ilgili değişiklikler yapamaz ya da bu yetkilerini kullanarak öğrenci üzerinde baskı kuramazlar.

Visa Yurtdışı Eğitim anlaşmalı kurumları bu konuda tamamen öğrencinin Amerika’daki hayatını kolaylaştırarak ve doğru şekilde bilgilendirerek öğrencilerin yanında bir tutum içerisindedirler.Visa Yurtdışı Eğitim anlaşmalı okullarındaki rehberlik servisleri öğrencilere yasal ve yaşamsal her konuda sürekli destek vermektedirler.

Amerika’daki yabancı öğrenciler sıradan vatandaş muamelesi görürler,herkes gibi hakları vardır.Ancak sosyal güvenlik numarası alamazlar ve çalışamazlar.Sadece üniversite dil kurslarındaki öğrenciler haftada 20 saat okul bünyesinde çalışabilirler ki iş imkanları son derece kısıtlı olduğundan bu duruma göre plan yapılamaz.

F-1 öğrenci vizesiyle Amerika’da bulunanlar,yasal olarak,şirket kurabilir yatırım yapabilir ya da şirket ortağı olabilirler.

Yabancı öğrencilerin yasalar karşısında herhangibir artı ya da eksileri yoktur.

GÜVENLİK

Amerika’da kolluk güçleri polis vs yasaların yürütülmesinde oldukça etkilidir.Bu nedenle birçok şehir ki buna New York da dahil son derece güvenlidir.Ancak 18+ üzeri her katılımcı yetişkin statüsündedir ve tamamen kendi hayatından sorumludur.Buna istinaden,Visa Yurtdışı Eğitim,Dil Okulları,Öğretmenler ya da başka hiçbir kurumun,öğrencilerin özel yaşamları konusunda söz hakkı olmadığı gibi katılımcılara müdahele hakkı da yoktur.

14 YORUMLAR

  1. selam ben houston düşünüyordum ama amerika dil okulları bakarken şehir seçmek mesele.sam houston university dil okulunu düşünüyorum da NYU kafamı karıştırdı videolarına baktım burdan çok şık okul

  2. ona bakarsan hunter college da var da nyu nun yeri new yorkun tam sosyal hayatının ortasında ve üniversite gençliğinin en yoğun olduğu yer west village

  3. Niye NYU ben baruch college ingilizce dil okulunu tercih ederim yeri süper eğitim harika cuny okullarının bir parçası

  4. new york ingilizce dil okulları içerisinde fls dil okulu baya tanınmış olanalrından.fls,lsi,st giles,ec gibi birkaç okul var.Ama tarihleri uysa bir de biraz daha ekonomik olsa nyu dil okulu benim favorim

  5. Ben de new york a yeni geldim burda baya ingilizce dil okulu var ben fls e kayıt oldum halimden memnunum

  6. Ayla ben gidiyorum bir ay sonra sana yazarım gidince ben LSI diye bir dil okuluna kayıt oldum.new yorkta manhattanda bir kolejin içindeymiş Metropolitan kolej diye bakalım…

  7. Var tabi isterseniz yabancı öğrencilerle aynı odada kalıyorsunuz isterseniz grup olarak bir oda talebinde bulunabilirsiniz.Normalde üniverstie yurdundaki odalar 2 ya da dörder kişilik ama okulla konuşun ya da varsa acentanızla konuşun birşekilde orta yolu bulursunuz yardımcı oluyorlar

  8. Evet ben gittim o okula bir yıl kayıt olmuştum biraz pahalı ama ingilizceyi öğrendim değdi yani

  9. New Yorktaki ingilizce kurslarına katılmak istiyorum ama çok var yoğun bir dil eğitimi düşünüyorum herhangibir okul konusunda tavsiyesi olan var mı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.