TOEFL Sınavı uluslararası öğrenciler için,başta Amerika gibi ülkelerdeki yüksek öğrenim kurumlarına kayıt olmak için düzenlenen bir ingilizce yeterlilik sınavıdır.TOEFL sınavı internet üzerinden katılınabilen TOEFL skoru 130 farklı ülkede 10.000 in üzerinde üniversite ve eğitim kurumu tarfından kabul edilir.

TOEF sınavından bir puan alabilmek için,Reading ve Listening bölümlerinin her birinde en az 1 soruyu yanıtlanması, en az 1 kompozisyon yazılması ve en az 1 Speaking görevinin tamamlanması gerekir.

TOEFL Puanlama sistemi;

  • Reading Bölümü (Puan: 0–30)
  • Listening Bölümü (Puan: 0–30)
  • Speaking Bölümü (Puan: 0–30)
  • Writing Bölümü (Puan: 0–30)
  • Toplam Puan (0–120)

TOEFL Katılım koşulları ve test merkezleri;

  • TOEFL Sınavı 2 yır süreyle geçerlidir
  • ETS(Educational Testing Service)tarafından düzenlenir
  • TOEFL Sınavı Test merkezleri dünyanın birçok ülkesinde bulunur.
  • TOEF Sınvaına katılmak için öncelikle online bir katılım formu doldurmanız gerekmektedir.
  • Online formu doldururken TOEFL Test katılım merkezleri ve sınav tarihleri hakkında seçim yapabilirsiniz
  • TOEFL sınavına katılırken kayıt olmayı planladığınız eğitim kurumu,firma vs TOEFL skorunu paylaşmak istediğiniz kurumun adresini de belirtmelisiniz.Üniversiteler,adayların elden teslim ettiği TOEFL belgelerini kabul etmemektedirler,TOEFL Test merkezi tarafından postalanmalıdır.
  • Yurtdışındaki üniversiteler farklı TOEFL skorlarını kabul etmektedirler ancak genelde 80 IBT skoru kabul görmektedirler.

TOEFL Sınavına Hazırlık;

TOEFL sınavı hazırlık kursları VisaEdu sisteminde yeralan dil okulları(esl schools-ikinci dil olarak ingilizce okulları) tarafından verilmektedir.TOEFL sınav hazırlık kursları haftada 25 saat ve üzeri eğitimlerdir.TOEFL sınav hazırlık kurslarında ingilizce eğitim görmek isteyen öğrenciler için dil okulları (esl-ikinci dil olarak ingilizce okulları) tarafından seviye tespit sınavı yapılarak advanced english son seviyedeki öğrenciler kabul edilir.

VisaEdu sisteminde yeralan ve TOEFL sınavı hazırlık kursları veren okullar için VisaEdu dil okulları sayfasını inceleyiniz.

Önceki İçerikVisaEdu Cambridge yetkili eğitim acenteliği sertifikası
Sonraki İçerik49 ytl İSTANBUL ADANA UÇAK BİLETLERİ
Visa Yurtdışı Eğitim sitesinin genel yayın yöneticisiyim.Konusu eğitim olan hatta 18-50 yaş grubunu ilgilendiren hemen her konuda tabiki eğitimle ilgili olarak bilgiler toplayıp sizleri sürekli gelişmelerden haberdar etmek için çalışıyoruz.Sağladığımız yurtdışı eğitim konuları,üniversiteler,dil okulları,vizeler,seyahat,konaklama,turizm,sinema tamamen güncel olup dünyanın birçok ülkesindeki üniversite dil kursu seyahat acentası otel havayolu gibi kurumlarla sürekli işbirliği içerisinde gelişmeleri ve haberleri sizler için yayınlıyoruz.Aynı zamanda uluslararası öğrenciler için ofislerimizde birebir destek ve danışmanlık hizmetlerimizde devam ediyor.

7 YORUMLAR

  1. TOEFL test IBT skor kaç olması lazım.Amerikada toefl kursu var mı bildiğiniz ya da tavsiye edeceğiniz

  2. evet evet katılyorum özellikle de belgesel izlemek son derece yararlı çünkü farklı terimler öğreniyorsun.Doğa belgeseli,bilimsel belgesel gibi ama alt yazılı izle ve kesinlikle yeni ingilizce kelimeler öğrenmeye gayret et

  3. toefl ibt testi kolay ya fazla bir zorluğu yok.sadece dinleme ve konuşma kısımlarında dikkatli ol biraz kulak dolgunluğun olsun ingilizce dinleme ve ingilizce anlama konusunda,toefl sınavına girmeden en az bir hafta önce sıkı hazırlan ve bol bol ingilizce film ve müzik dinle hatta ingilizce belgeseller vs izlemeni öneririm farklı konularda

  4. teofl test merkezleri listesi yukarıda biryerlerde yazıyordu ets den adresine en yakın toefl test merkezlerine bakabilirsin

  5. hey ben TOEFL sınavına hazırlanıyorum TOEFL testi için nasıl nerden başvurabilirim.New Jersey de yaşıyorum herhangibir bilgisi olan var mı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.