Central park,3382 dönümlük bir yapay parktır.New York şehrinin tam ortasında yerlan parktaki topraklar dail bütün ağaçlar dünyanın farklı bölgelerinden getirilip yetiştirilmiştir.Şu anda devasa olan bu park dünya nın ikinci büyük yapay parkıdır.

New York’ta çalışan insanlar,öğle tatillerinde bile  şehrin kalabalığından  uzaklaşarak dinlenmek için hatta yazları güneşlenmek için giderler.Birçok hollywood yapımına doğal bir film stüdyosu olarak hizmet etmiş bir parktır.Sylvester Stallone gibi dünyaca ünlü aktörlerin filmlerinin birkısmı central parkta geçer.

Central park aynı zamanda summer stage adı verilen konser alanıyla dünyaca ünlü birçok sanatçıya,konsere ve festivale de ev sahipliği yapar.

2018 sezonu central park ücretsiz konserleri 2 haziran akşam saat 19.00’da Gregory Porter/Victory ile Central park Blue Note Jazz Festivalinde başlayacaktır.26 Eylülde son bulacak olan ücretsiz konser serisine ek olarak onlarca ücretli tiyatro oyunu da central pakta sergilenmektedir.

Central parktaki ücretsiz konserlere ya da diğer eventlere katılmak isteyenler için park yakınlarındaki Jazz on the park hostel uygun bir geçici konaklama alternatifidir.Gecelik fiyatları 35 euro dan başlayan hostel,New York’a eğitim için gelen  uluslararası öğrenciler ve international backpackerların new york meceralarında cazip bir seçenektir.Central park west 106th street’de yeralan hostele online booking yapılabileceği gibi walk-in müşterileri de kabul eder.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.