Cambridge sınavı ve katılım şartları ile başvuru prosedürü hakkında ayrıntılı bilgi

6
5055

Cambridge sınavı dünyanın hemen tamamında kabul edilen bir ingilizce yeterlilik belgesidir.Amerika’da TOEFL yaygın olarak kabul görmekle beraber Cambridge sınav skoru da üniversiteler tarafından kabul edilebilir.Cambridge sınavı British Council adlı kurum tarafından düzenlenir.

British Council, Birleşik Krallık’ın kültürel ilişkiler ve eğitim fırsatlarından sorumlu uluslararası kuruluşudur.

Cambridge sınav formatı,

  • Okuma
  • Yazma
  • Dinleme
  • Konuşma bölümlerinden oluşur

Cambridge English Test aşağıdaki iki şekilde alınabilir.

1_ Genel ingilizce bilgi seviyesinin belegelenmesi.Genel ingilizce testi de kendi içerisinde iki gruptur.Bu test kişisel ingilizce bilgisinin sertifikalandıldığı bir testtir.Test skoru sonunda alınan bir sertifika vardır.

A_Cambridge English Test(KET)

B_Cambridge English Test for Schools(KETfs).Bu testin farkı sınav içeriğinin okul çağındaki çocukların ilgi ve deneyimlerine yönelik olmasıdır.

2_İş ingilizcesi ve  profesyonel seviyede ingilizce yeterliliğin belgelendiği testtir.İki alt gruptur.

A_Preliminary  English Test (PET)

B_Preliminary  English Test (PET) For Schools (PETfS)

Cambridge sınavına katılmak isteyen adaylar başvuru formunu doldurup esol@britishcouncil.org.tr adresine email olarak göndermelidirler.Sınav katılım ücreti aşağıdaki banka hesabına yatırılır.Başvurunun ardından sınav tarihinden 1 ay önce teste katılım tarihi ve test merkezi adaya posta yoluyla bildirilir.

  • T.C İş Bankası
  • Beyoğlu şubesi (Şube kodu: 1011)
  • Hesap sahibinin adı (Alıcı): British Council – Embassy Office of Cultural Counsellor
  • Hesap No: 3150992 (GBP hesabı)
  • IBAN No: TR160006400000210113150992

Cambridge sınav hazırlık kursları VisaEdu sisteminde yeralan,İngiltere’deki ikinci dil olarak ingilizce okulları tarafından verilmektedir.Cambridge ingilizce test hazırlıkları için Visa yurtdışı eğitime şahsen ya da online başvuruda bulunarak katılabilirsiniz.Cambridge sınav hazırlık kursları Londra,Cambridge,Oxford  gibi merkezlerde yeralan dil kurslarında haftada 25 ders saati ve üzeri olarak programlanır.

Cambridge sınavına hazırlık kursları veren VisaEdu partner okulların ayrıntılı listesine sitemizden ulaşabilirsiniz.

6 YORUMLAR

  1. Cambridge sınavı iki çeşit bildiğim kadarıyla birtanesi genel ingilizce için diğeri ise iş ingilizcesi ve akademik ingilizce seviyesinde verilen bir test

  2. hayır yanlış biliyorsun Cambridge sınavından yeterli skor alırsan o zaman üniversite foundtion yılı atlamana izin veriyor ve direk 3 yıllık lisans eğitimine başlayabiliyorsun.
    Ancak ingilteredeki okulların cambridge test skor beklentileri birbirinden farklı.her okul aynı skora aynı muameleyi yapmıyor yani

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.