Avustralya hükümeti üniversite öğrenci burslarında reformlar yapmaya başladı

0
4327

Australya hükümeti,öğrenciler için verilen desteklerin öğrenciler için  faydalı olduğundan emin olacak şekilde eğitim kredilerine başvurma ve ve kredi kullanma konusundaki netliği arttırmak amacıyla çalışmalarını hızlandırdı.

Yüksek öğrenimin ana unsuru olduğu eğitim,Avustralya’nın  üçüncü gelişmiş dış ekonomik parametresidir. 

Eğitim sektörü 2016 da $21.8 milyar dolardır.Ancak bu başarının ekonomiye getirdiği yük %71 artış göstererek genel ekonomideki gelişme oranınn iki katı kadar daha fazladır

Deloitte araştırma sonuçlarına göre 2010-2015 yıllarında üniversite giderleri  %9.5 artarken,öğrencilerin üniversite eğitim giderleri aynı dönemde %15 oranında artış göstermiştir.Hükümetin yeni yüksek öğrenim projesi vergi mükelleflerinin daha faydalı geri dönüşümler almasını sağlamayı hedeflemektedir.Aynı zamanda öğrencilerin eğitim yaşamlarıyla ilgili daha bilinçli seçimler yapmasını hedeflemektedir.

Yüksek öğrenimde devamlılığı geliştirmek

Yüksek öğrenim sistemi,yüksek öğrenim kredi programına(HELP) yapılacak olan ek desteklerle daha devamlı olacaktır.Eğitim kalitesini de attıracaktır.

Avustralya hükümeti, kurs ve üniversitelere,daha nitelikli ve yaygın eğitim hizmetleri sunmaları, eğitim sistemlerini geliştirerek Avustralya ekonomisine daha fazla katkıda bulunmaları için desteğini arttıracaktır.

 

 

Daha fazla bilgi için Higher Education Reform Package

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.