Aktörlük,aktör kelimesi antik yunancadaki hypokrites kelimesinden gelir.Oyunculuk M.Ö. 534 yılına dayanır.Dekor kullanılarak çekilen ilk film olan kraliçe Mary’nin idamında rol olan r.i. thomas, tarihte bu şekilde dekor ve kamera kullanılarak çekilen bir filmde rol alan ilk aktördür.28 Ağustos 1895 te çekilen filmin yönetmenliğini Alfred Clark yönetiminde Thomas Edison yapmıştır. yapmıştır.Film Amerika’nın New Jersey eyaletinin west orange şehrinde çekilmiştir ve r.l.thomas kralice rolünde özel makyaj kullanmıştır.r.l.Thomas’ın asıl mesleği muhasebecilikti.

Orjinal adı ”The execution of Queen Mary”İskoçya kraliçesidir.18 saniye uzunluğundaki film  özel efekt kullanımının uygulandığı ilk film olma özelliğini taşır.

Önceki İçerikFilm Çekimi
Sonraki İçerikNew Jersey,USA
Visa Yurtdışı Eğitim sitesinin genel yayın yöneticisiyim.Konusu eğitim olan hatta 18-50 yaş grubunu ilgilendiren hemen her konuda tabiki eğitimle ilgili olarak bilgiler toplayıp sizleri sürekli gelişmelerden haberdar etmek için çalışıyoruz.Sağladığımız yurtdışı eğitim konuları,üniversiteler,dil okulları,vizeler,seyahat,konaklama,turizm,sinema tamamen güncel olup dünyanın birçok ülkesindeki üniversite dil kursu seyahat acentası otel havayolu gibi kurumlarla sürekli işbirliği içerisinde gelişmeleri ve haberleri sizler için yayınlıyoruz.Aynı zamanda uluslararası öğrenciler için ofislerimizde birebir destek ve danışmanlık hizmetlerimizde devam ediyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.